Avrupa Entegrasyonu ve Göç Konferansı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi tarafından yürütülen Avrupa ve Uluslararası Göç Hukuku Jean Monnet Modülü projesi çerçevesinde Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Entegrasyonu ve Göç Konferansı 11 Mayıs 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Oturum Başkanlığını TOBB ETÜ Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Sanem Baykal’ın yaptığı konferansta İzmir Bakırçay Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hande Ünsal “Çocuk Vatansızlığı”, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Arş. Gör. Ömür Karaağaç “Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Sahiplerinin Türkiye'de Çalışma Hakları”, Yalova İl Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Çoşkun ise “Yalova'da Göç İdaresi ve Uyum Çalışmaları” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Personelin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferans Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) Müdürü Doç. Dr. Zelha ALTINKAYA ve  İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüm Bayraktaroğlu Özçelik'in kapanış konuşmaları ile sona erdi.